Monday, October 26, 2009

Hari Terakhir di Ibu Pejabat FAMA

At last 5 bulan untuk Internship kat FAMA telah berakhir. Semasa internship ni jugaklah aku tengok macam-macam ragam manusia. Ada yang berjiwa murni, luhur dan tulus. Ada jugak yang mulut berbau longkang. Kerjanya mengumpat org2 dalam office tak sudah.. Isy.. Macam2. Siapa orgnya aku tak akan sebut. Cuma aku harapkan org yang terasa cili tu berubahle ye? Let's forget about those bad memories. But let's keep the sweetest memory instead.
Aku masih ingat masa hari pertama aku. Skema gila. Haha.. Semua staff aku panggil en, puan, cik.. Haha.. Formal sangat.. But, lama2 aku dah dibiasakan untuk memanggil direct name ngan kakak for the ladies..

Masa dalam opis tu, Kak Ann (Pn Maheran) dan Haji Harith merupakan orang yang paling paling banyak mengajar, share story and tolong aku. Aku memang tak akan lupa.. Terima kasih banyak2..

Orang yang boleh dibawa bersembang lak Kak Leha (Puan Zaleha).. Dia tak lokek dengan senyuman.. Dia gak selalu ajak aku makan ramai2 kat pantry.. hehe..

Pastu ada gak 2 rakan yg close ngan aku. Namanya Shahir dan Raziff.. Diorang ni kerjanya asyik bergaduh mcm kucing.. Hehe.. Si Shahir pun banyak tolong aku.. Thanks Shahir. Si Raziff ni lak tak habis2 menyakat orang.. Belasah kang..

And then ada one girl ni.. Namanya Visalini (Vishalini).. Dia memang cun.. Tahap Miss Malaysia lah.. Seronoh cakap ngan dia coz dia fasih bertutur dalam bahasa melayu..

And then ada juga sorang minah ni.. Cun sambil tegas dalam bekerja.. Hehe.. Aku panggil dia Yuyun.. Kawan baik dia Wan Syamsyilla.. Hehe.. Diorang ni selalu kena usik dgn aku. Jahat gak aku nih..

Member aku time nak beli makan lak Kak Aishah.. hehe.. PA Boss.. Best kawan ngan dia. Dia jenis yang staightforward.. Takde cakap belakang2.. Gua respek gila ngan dia.. Attitude positif akak ni sama macam attitude Kak Min (Cik Madjmin).. Dia suka ngan sushi yang aku buat.. Thanks.

Pastu ada gak member yang mengajar aku guna Adobe Photoshop.. Haha.. Thanks Kak Faz..

Ada gak mamat baya aku yang dah 'married'.. Haha.. Mana taknya.. 1st day time sesi ice braking dia bleh kata dia tingal ngan wife dia.. Haha.. Dia gurau je.. Then sejak tu aku panggil dia dah married and tinggal berdua dgn 'wife' dia dalam rumah. Memang dia bengang ngan aku.. Itulah dia saudara Famy kita.. Haha

1001 cerita dalam office selama 5 bulan.. Haha..

And then time hari terakhir aku kat sana, ada dibuat majlis makan kecil2an sempena hari terakhir aku ngan sorang lagi dak praktikal kat situ.. Walaupun kecil2an.. aku dah cukup berterima kasih..

So enjoy pic2 dibawah..

KAK MIN, TAUFIQ, SHAHIR

HAJI HARITH, KAK LEHA, KAK ANN

MISS YUYUN

RAZIFF, KAK MIN, ME

KAK FAZ, ME, RAZIFF, KAK MIN, KAK SUE, KAK SITI, KAK ANN, KAK MIZAH

1 comment:

sha said...

syoknya adik pic aku...demi ko afiq...sanggup aku pki baju melayu tau...huhuhuhu...hope to see u soon...god luck ek...