Thursday, October 30, 2008

30 October 2008 : 11.18am

Hari ni aku expect dapatlah jadi hari yg biasa buat aku.. Tapi aku silap.. Hari ni merupakan hari yang melukakan buat aku.. Kenapa mesti jadi mcm ni? Aku rasa pasal aku bodoh kot..

Kalau bertepuk tangan biarlah dgn 2 belah tangan.. Bukan sebelah tangan mcm aku.. Aku punyalah anggap seorang insan ni best friend aku.. Tapi aku silap.. Aku bukan best friend dia.. Best friend dia org lain.. That's sucks...

Kadang2 aku jadi payung sbb aku rasa.. aku satu2 payung yang dia ada.. Rupa2nya.. Dia ada payung lain yang lebih kerap dia berlindung..

So aku rasa better aku jauhkan saja diri aku.. Coz takde gunanya aku stay.. After all I didn't get any credit dari dia.. So kepada insan itu.. silalah bersama 2 payung yang cukup anda appreciate itu..

Kenapa aku tulis kat blog instead bg tahu kat dia? Aku malas.. Takde gunanya nak clarify.. Mmg dah nampak.. Kalau aku cakap kat dia pun.. Dia hanya akan ubah statement pada angin bukan pada hati.. So tak guna kan? Biarlah..

I'm out of here..

I rather to stay alone as long as I have my family..

Wednesday, October 15, 2008

Jalan-Jalan Cari Makan

Okay.. Kali ni aku nak share ngan korang tempat makan best.. Dengan student price RM16++ aku makan buffet kat Seoul Garden.. Korean BBQ Cuisine.. Don't worry.. Halal..




Inilah cara makan buffet kat sini.. just amik je raw food and masak atas hot plate ni.. Boleh masak 2 cara.. Cara salai atas hot plate ni atau rebus.. Tapi aku lebih suka salai2 ni sedap giler.. Dalam bahasa koreanya.. Masitneun!!! Sedap!!!
Nak tahu harganya?

Ini detailnya..


Weekday (Mon-Fri)

LUNCH (11:30am – 4:59pm)
Adult RM18.99++

Child RM9.99++

Snr Citizen RM14.99++

DINNER (5:00pm – 10:30pm)

Adult RM23.99++

Child RM11.99++

Snr Citizen RM14.99++

Weekend (Lunch: Sat,Sun,PH. Dinner: Sat,Sun,eve PH, PH)

LUNCH (11:30am – 3:59pm)

Adult RM26.99++

Child RM9.99++

Snr Citizen RM19.99++

DINNER (4:00pm – 10:30pm)

Adult RM28.99++

Child RM11.99++

Snr Citizen RM19.99++
Student PriceMon-Fri (not applicable on Public Holidays) [11:30-4:30]

RM 16.99++(inclusive of free flow drink)
Free Flow Drink RM3.99++
Mineral Water RM1.99++

Hot Tea RM2.99++



Macam mana? Murahkan? Mana nak dapat harga macam ni kat KL?




Giler pun tak sedap macam ni.. Haha.. Yang aku pegang dgn chopstick ni namanya Beef Blackpepper Bulgogi.. Sedap.. tapi yang paling sedap sekali aalah.. Jeng jeng jeng.. Chicken Bulgogi... sedap yang teramat..


video


Wahaha.. Ni video menangis ke apa.. Wahahau..


Pasal aku sukakan makanan korea akupun pergilah makan kat Zing Do plak.. Dia restoran korea. Yang bestnya basically, Zing Do dan seoul garden ni share dapur yang sama.. letaknya sebelah Seoul Garden.. Bagus kan? 2 business 1 masa..





Inilah rupa dalam restaurant Zing Do.. Er.. dgn air Pepsi Twist di atas meja oren..



Mcm kat korea lak rasanya.. Wahahau..




Ini namanya Bulgogi Chicken Bibim Bap (RM10.90++)

Sedap..
Apa kata korang try datang sini... Memang aku recommend kat korang..

Jom Jalan-Jalan!!

Friday, October 3, 2008

Malaysiaku Prihatin..

Sememangnya Malaysia ku yang indah mendapat tempat dalam hatiku untuk dibanggakan. Rakyat yang berbilang bangsa hidup dalam sebuah masyarakat. Puas dikatakan hidup dalam keadaan harmoni namun masih ada anasir-anasir jahat yang cuba memecah belahkan perpaduan yang Malaysia idamkan.

Yang 'A' kata 'B' puncanya.. Yang 'B' kata 'C' puncanya. Dah macam lagu 'Oh Bangau'. Aku yang kerdil cuba menghayati kehidupan harmoni sesama bangsa. Namun disanggah oleh sikap biadap sesetengah pihak. Bukan 'racist' namun hanya tertanya-tanya apakah puncanya. Ah tolak dahulu cerita 'Oh Bangau' ni..

Semalam, pada raya kedua (2 Oktober 2008) aku balik ke Melaka untuk menziarah kubur atuk dan nenek. Selepas itu aku melawat Pak Long & Mak Long kat kampung.. Banyak yg berubah kat kampung tempat aku bermain masa kecik2 dulu masa raya.. Sedih bila terkenangkan memori ketika kecil sewaktu beraya dikampung.

Kemudia aku & famili aku balik KL.. Masa balik tu.. Masyaallah.. All the way dari Senawang ke Nilai sesak.. Ayah kata "Jam ni bukan apa.. Orang dah balik cuti raya dah ni".. Tapi aku tak setuju.. Aku jangkakan ada kemalangan yang menyebabkan kesesakan ni..

Ternyata tepat tekaan aku dan abg aku.. Ada accident kat situ.. Yang sedihnya.. Berpuluh kilometer jam tu bukan pasal kereta yang terlibat dalam kemalangan tu menyekat jalan.. Tapi kerana Rakyat Malaysia yang terlalu prihatin..

Kalau benar anda prihatin hulurkan bantuan.. Bukan 'slow'kan kenderaan.. Kalau dikatakan alah.. Kejap aje.. Semua boleh berdalih mcm tu..

Cuba korang kira.. Katakan sebuah kereta amik masa purata selama 5 saat untuk slowkan kenderaan.. Berapa lama jumlah masa yang diambil oleh setiap kkereta yang terperangkan dalam jam untuk memperlahankan kenderaan melihat kemalangan tu..

Jadi kepada rakyat Malaysia yang prihatin.. Tolonglah.. Jangan terlalu 'prihatin' dari sudut itu.. Cukup sekadar ambil iktibar dan bagi yang berkemampuan hulurkan bantuan.. Ringankan perjalanan setiap pemandu yang lain..

Oh rakyat Malaysia ku yang prihatin..