Wednesday, April 30, 2008

30 April 2008 : 1.45pm

Tadi aku baru je settle paper ke 3.. Paper OSH.. Huhu.. Ok gak ar soalan dia.. Macam nak terkeluar biji mata bila tgk soalan nya.. Aku jawab jer semua... Now aku ada gap 2 hari for the next paper.. Paper RM.. takoot..

Malam kang aku nak lepak bilik Rifhan.. Study sambil makan cekodok.. Sape masak..? Aku lah.. Kita harus menggunakan kemudahan yang ada.. huhuh

Friday, April 25, 2008

25 April 2008 : 3.40pm

Hari ni aku rasa penat sangat. Tak tahu kenapa..? Mungkin pasal terfikirkan paper OB yang agak payah tadi tu kot.. Lepas habis paper tadi.. Ain msg aku.. Thaks Ain coz ambil berat.. Susah nak cari kawan macam Ain nie.. Syukur Alhamdulillah...

Nak cari kawan bukannya mudah.. Selalunya terdiri dari kawan yang nak gelak je.. Bila menangis takde sape nak pedulik.. lain lah kalau kita ni berduit.. Taik pun diorang makan...

Aku baru abis paper OB.. Tapi nape aku tak leh praktikkan stress remover nie ek...?

Thursday, April 24, 2008

24 April 2008 : 10.57am

Hari ni aku naak study kat library.. esok aku ada 1st paper.. OB.. Takut gak.. Banyak nak dibaca nie.. Hehe... Semoga aku dapat perform esok..

Monday, April 21, 2008

21 April 2008 : 8.20am

Sekarang aku dalam bas. Nak balik Melaka.. huhhu… Takut gak nie.. Coz pukul 10 pagi nanti aku ada consultation OB dgn lecturer.. Tapi sekarang bas aku baru sampai Sungai Besi.. Perjalanan ke Melaka lebih kurang 2 jam… Harap2 sempat sampai before 10am… takut….

Jap lagi bila sampai kampus aku nak breakfast…. Lapor.. Nak makan budak bleh..? Heheh.. Ok ar.. NI pun aku type dalam Microsoft Word jap coz takde wireless dalam bas nie.. huhuh

Nanti aku dah sampai kampus aku copy paste dalam blog aku.. Daa~

Saturday, April 19, 2008

19 April 2008 : 1.18pm

Drama Queen.. Defined as a person who act to live a life.. hidup berfantasi kerana tiada keyakinan diri..

Gue capek banget..

Friday, April 18, 2008

18 April 2008 : 10.30pm

Hari ni aku nak share cerita dengan korang. Jadilah seorang manusia yang reti menghargai diri dan bangga menjadi diri sendiri. Janganlah hidup dalam fantasi menjadi seorang puteri mahupun hidup dalam fantasi yang tak mungkin digapai... Biarlah menjadi diri sendiri dari berlakon dan mejadi 'Drama Queen' yang hidup dengan kepura-puraan.. Ini namanya Hipokrit yang konkrit..

Biarlah bodoh asal tidak memperbodohkan diri sendiri.. Don't ever acting to be good when the fact is you are a dumb shit...

Akibat menjadi 'The Dumb Shit', ia hanya menyusahkan diri sendiri.. Akibatnya kawan hilang..

Nasiblah.. Dah kau yang cari penyakit...

Thursday, April 17, 2008

17 April 2008 : 10.31am

Hari ni aku datang ke kampus dengan harapan yang menggunung. Semalam aku tahu perasaan bila diri di 'betrayed'. Tapi aku tak akan amik pusing dengan apa yang diorang buat. Tapi yang pasti revenge akan menjelma.

SIAP KAU NANTI!

Wednesday, April 16, 2008

16 April 2008 : 10.55am

Sekatang aku lepak kat library.. Study lagi dan lagi dan lagi.. Study apa? Study al-lughatt al-arabiyatt.. Pukul 2.30 ptg nie aku ada role-play arab.. Sekarang nie baru nak hafal dialog arab.. Pastu nak amik prop borang bank coz role-play arab aku background dia kat bank...

Lepas role play nanti aku ada lisan arab dgn ustaz.. Takoot.. Aku tak faham... Kalau aku cakap depan Ain mesti dai cakap macam tu ye...

Tuesday, April 15, 2008

15 April 2008 : 2.29pm

Hari ni aku baru je balik dari KL.. penat woo.. Paginya aku breakfast kat McD.. Hangin aku.. Kata nak hantar makanan aku. Dekat setengah jam aku tunggu.. Tapi big breakfast aku tak sampai2. Jam masa tu dah pukul 9pg dah.. Tiket bas aku pukul 10pg.. Dah la kopinya panas ya ampun..

lepas aku makan, air kopi tu aku minum 1/4 je.. Then aku terus pi Putra.. Then berhenti kat masjid jamek.. Dari masjid jamek aku amik Star ke Hentian Puduraya.. Then aku naik bas..

Dah sampai kat Melaka Sentral dah pukul 12.30tgh.. So aku lunch... Gedebak gedebuk makan aku blah bila dah abis makan.. pastu aku nak bas..

Sampai2 je depan pintu hostel aku dak berbulu.. Kunci rumah dah kena tukar coz tombolnya ada org dah pecahkan.. Ye ar dia pi tinggalkan kunci dalam rumah. Tak pasal2 melayang RM2.50 duplicate kunci baru.. Ingat aku kaya sangat ke..?

Geram betul..

Thursday, April 10, 2008

10 April 2008 : 8.38pm

Hari ni aku sangat gembira kerana result test HR ngan RM agak baik buat aku.. kedua-duanya dapat A. Alhamdulillah.. Semalam dapat paper Research.. pun A gak.. tapi yang masih merisaukan aku sekarang paper QMT.. Aku tak dapat perform paper tu.. Payah gak..

Pagi tadi aku gerak ke library lambat skit, bleh plak aku ter 'over slept'.. Nasib baik Kak Lia kejutkan aku.. Malu aku.. Bukan apa.. Bleh plak aku termimpi org yg aku admire selama nie.. Selalunya cam tu cam tu je.. Tapi entah macam mana aku termimpikan dia.. Mugkin sebab aku dah lama nak approach dia tapi malu kot..

Tapi mimpi tu tak best sangat, coz as if approach aku kat dia dalam mimpi tu tak bawa apa2 impact kat dia (Dia jual mahal..)

Aku tak nafikan orgnya cantik.. Genit2.. Suara pun comel.. Tapi aku tak tahu kenapa dgn minah yg sorang ni aku leh malu.. sedangkan aku bleh je approach pompuan lain..

Kenapa dgn aku nie..? Kenapa...?

Wednesday, April 9, 2008

9 April 2008 : 1.53pm

Sekarang aku tengah terketar2 menunggu waktu lisan arab.. Payah gila Arab 3 nie.. Arab 1 ngan 2 tidaklah sepayah arab 3 nie.. Yang lagi best nak2 time batch kitoranglah UiTM nak tukar format arab. Mendapat aku nak study.. Buku pun lain.. Bahasa lagi advance.. Sakit jiwa aku. Tolong....

Lepas arab nanti aku ada test listening arab plak.. Adoi.. jem pale otak aku..

Tuesday, April 8, 2008

8 April 2008 : 5.37pm

Dah habis kelas.. Pi CC jap.. Check e-mail, friendster, myspace dan sebagainya.. Geram.. Tak dapat jawab abis soalan test Stat tadi... payah.. Arghh...

8 April 2008 : 8.57a.m



The Worst Can Be




Semalam aku pi kelas macam biasa.. Tak perasan pulak semalam memang hari yang luar biasa luar biasa.. Bukan ajaib bukan rekaan.. Tapi kebetulan yang tidak disengajakan.. It's 'the worst can be untuk semalam..

Seperti biasa kelas hari Isnin aku kena pakai pakaian formal means kemeja bertali leher.. Since aku pergi kampus yang tersejuk kat dunia ni, aku kena pakai jacket.. Tapi malangnya jaket aku terkena kuah kari dan masih dalam proses pencucian last Saturday..

So semalam aku pakai unformal blazer untuk ke kelas.. So nampak macam agent 47 pun ada Cuma debab je. Huhuhu.. Adakah ini ‘the worst can be’ yang aku maksudkan? Bukan.. Adakah jacket celup kari ayam itu ‘the worst can be’? Pun bukan..

Lepas jenuh menunggu kelas yang tak kunjung tiba maka aku ngan member pi jumpa lecturer Research kitorang.. After that kitorang pi makan kat Medan MARA.. Aku makan nasi lemak lauk paru.. Sedap beb… Harga baru RM 2.50.. Kat KL tak dapat ar harga nie.. Untung aku dapat kampus Melaka.. Alhamdulillah..

Then aku pi library study stadun gedebak gedebuk.. Ye ar jap lagi nak test HR.. Mesti ar study.. Itu satu kemestian.. Lepas rasa mula ngantuk, aku ngan member aku pi makan ptg kat kafe.. Makan karipap and roti sosej.. Minum air limau suam.. Lepas makan kitorang pi naik level 16 tempat rehat.. Bukan rehat.. Sambung study bwh air-cond yang teramat sejuk.. Frozen gak ar kitorang dalam tu..

Dari level 16 tu kitorang turun level 6. Budget prepare nak pi test… Semuanya nampak ok… Tetiba aku main kaki.. Budget nak lipat kaki atas peha.. Then baru aku perasan… Rupanya aku tersalah pakai kasut.. Aku pi sarung dua kasut kulit yang berlainan design.. Warna pun agak different.. Malu beb..

After that terus aku segan.. merah padam muka aku.. Waktu tu jam dah pukul 4 ptg.. Test pukul 4.30 ptg.. Gila kea pa aku nak balik tukar kasut.. Then aku proceed je.. Jalan cepat2 masuk kelas.. Tak pasti kalau ada org yg perasan atau tak..

Ni dia picture aku dgn kasut aku yg tersalah tu.. Huhu





nampak tak bezanya..? Tak nampak.. ni dia zoom in gambarnya..


nampak sama tapi berbeza kan..?
Moral of the story: Jangan mamai ketika memakai kasut anda..

Sunday, April 6, 2008

6 April 2008 : 12.17am

Mesti korang pelik kenapa semalam aku tak wat diary? Aku busy.. Pagi pi kursus SPSS.. Petang pi Karaoke.. Huhu.. Puas aku jerit2.. Than tekak aku sakit.. Padan muka aku..

Lepas tak lepas gak ar tension aku...

This coming Monday aku ada test, selasa pun test.. Rabu Test Arab.. Perghh... Perit.. Adooi sakit kepala.. Cuti sem semua org cuti holiday)... Aku? Aku kena stayback.. wat short course... Perit aku... Huaaa... Ni yg nak nangis guling2 nie...

Friday, April 4, 2008

Video Testing

Inilah rupa klip video yg aku try2 gatal wat.. sneak preview je.. takleh banyak.. segan aku..

video

4 April 2008 : 8.03pm

Baru je jap tadi aku open friendster.. Ye ar takde keje nak wat.. Aku tgk orang kat sana semua nampak happy semacam dalam gambar.. Muka aku pun semua happy2 semacam dalam tu.. Macam nak wat iklan ubat gigi pun ada.. Tapi jauh disudut hati aku masih sunyi..


kadang2 aku perlukan kesunyian.. Kadang2 aku nak riuh rendah.. Tapi malangnya tak semua orang boleh terima aku jadi aku kawan diorang.. yang tak kenal aku nak kenal akupun takut.. Diorang cakap aku sombong.. Sedangkan kalau diorang kenal aku, aku memang gila2 sampai guling2..




Aku masih mencari kawan setelah ramai kawan aku singkirkan.. Apa guna berkawan dengan yang hanya datang time senang dah susah berbatu jauhnya.... Banyak alasan.. Jenuh aku..


Ada yang aku SMS time bosan bleh bantai cakap apa tau? 'dari aku labur kredit handset aku kat ko baik aku labur kat org lain'.. Fine.. Aku wat tak endah lepas tu.. Then terhegeh2 cari aku lepas tu apasal?


Gila ke apa?


Tapi serious aku cakap aku tak gila nak buang member.. Yang bebetul setia aku ingat sampai mati.. Aku ni tak mudah lupa jasa org.. Janji jgn wat taik ngan aku.. aku ni pantang gak org wat taik ngan aku nie..


Malas nak fikir semua ni... To all of my existing friend... Keep our friendship more closer till the end of our life..


tadi bila dah bosan gak aku pi wat video klip tempelan. Belajar sendiri tau.. huhuhu

4 April 2008 : 9.54am

Di pagi yang dingin ini aku berangan lagi dalam kelas..

Jap lagi aku ada quiz QMT.. Quiz lagi.. Penat.. Sepanjang minggu nie aku busy dan sakit kepala. Tak habis2 quiz.. Sabtu ni aku teman kak Maizy pi Karaoke.. Boleh gak ar aku lepas tension jap.. Aku nak jerit kuat2..

Minggu depan aku ada test.. Sakit kepala balik... Adoi.. pakcik menang MOto..

Batuk aku pun tak sembuh lagi... Sakit.. Rasa macam nak guling2 je...

Huuu...

Thursday, April 3, 2008

3 April 2008 : 11.15am

sambungan...

Dah settle satu test datang lagi dugaaan yang lain (macam tu ye?).. Petang ni aku ada quiz Organizational Behavior... Satu chapter je.. Tak banyak... insyaallah aku leh wat dgn jayanya.. malam tadi dah selak2 skit.. jap lagi wat intensive reading.. (macam shampoo pantene laks) huhu..

Esok ada quiz Quantitative Analysis.. 3 jenis kiraan plak tu.... Takoot... Huaaa.. yang tu memang susah.. Sedangkan mutiara hitam lautan digilap lagikan haus hitamnya.. Begitu juga kepala otak aku yang tak berapa faham nombor2 nie.. nasib baik aku tak Dyslexia.. shukran...

Hari2 yang aku lalui kat KBM ni sangat payah hari demi hari.. api itulah yang dinamakan lumrah belajar.. Dengan aku yang masih tak cari rumah sewa untuk sem depan.. TAKOTT.. Tapi aku dah try apply college... harap2 dapat.. Amin..

3 April 2008 : 10.16am

Baru je tadi aku wat test 2 OSHA.. Malam tadi punyalah aku beria2 baca satu buku macam nak termuntah dah.. Huhuh..

Bila dapat jer kertas soalan tadi terus aku wat selahap2nya.. lepas 50 minit En. Din tanya.. Siapa yang dah habis wat soalan no 4? aku sorang je angkat tangan... yang lain semua cakap.. "kitorang baru buat 1 1/2 soalan'.. segan aku dibuatnya..

Ini baru namanya lahap benar.. Tapi itulah kenyataan.. Idea mencurah2 keladang gandum... Maka jadilah koko krunch...

nanti aku sambung...

Wednesday, April 2, 2008

2 April 2007

Hari ni aku pi Test 2 Research Methodology..

Nampak senang.. tapi bila pi baca bebetul soalan tu nampak susah plah.. sedangkan 4 question je...

Punyalah malam tadi aku baca bagai nak rak buku..

Alih2 soalannye se co-ot je.. isk isk isk..

Tensen den.. Tapi aku leh wat gak ar.. No worry..

Sekarang ni aaku kat library.. Menunggu kelas seterusnya pada pukul 4.30 petang dari pukul 12.30tgh lagi.. Puas aku sumbat kentang goreng + Ice lemon tea ... Tapi masa itu tetap berjalan dengan perlahan bagi aku.. alih2 aku pi library wat blog baru nie..

Ye ar selama ni aku dok layan myspace friendster and facebook je.. nak gak layan yang lain2... Hidup harus di diversify... (Rosak bahasa aku)

Hari Pertama..

Hari pertama ber'blog' bahasa melayu..

Dan sememangnya ini adalah hari pertama aku menulis blog berbahasa melayu setelah aku wat blog bahasa inggeris yang entah berapa post entah..

Selama ni aku tak terfikir pun nak wat diari.. tapi sekarang ni aku rasa best gak kalau dapt share story dgn kawan2 tentang hari2 aku..

Kekadang best kekadang hambar and kekadang bosan pun ada.. wuuhuu...

Almaklumlah.. sedangkan tayar basikal makcik jual kuih bahulu lagi berpusing inikan pula tayar extra aku... Huhhu

So harap lepas ni dapatlah kiranya aku share2 story aku dgn member aku yang dok bertanya macam mana life aku sekarang.. ye le..

sorang kat utara.. sorang kat selatan.. kutak putus harapan.. sedia setia... Huhhu