Wednesday, January 21, 2009

Tempat makan hampeh

Ok.. Hari ini aku nak share ngan korang tentang tempat makan hampeh yang aku pernah pergi..

Nak tahu kat mana? It's Sabak Barbeque & Steamboat.. Kenapa hampeh?
Aku pergi tempat tu kononnya nak meraikan sedare mare yang tolong family aku masa abang aku kahwin hari tu.. Punyalah happy masa nak pergi..
Sesampainya kat situ aku nampak papan tandanya.. "Wah.. Dah sampai... Yahoo" kata aku penuh keriangan..

Bila aku sampai kat kat floor bawah, ada one lady assist kitorang naik atas lepas mak aku cakap "We all datang for the 21 seat reservation tuh".. Lady tu pun penuh mesra assist kitorang.. Diajaknya naik tingkat 2 naik tangga.. Kiranya level 1 & 2 restaurant tu takde tangga dalam premis.. Kitorang pun ikut..

Sesampainya kat tingkat 2 aku tunggu family aku yang perlahan2 naik tangga sedangkan aku excited gila nak makan dah sampai dulu..

Bila sampai kat muka pintu ada one malay guy pakai blazer bundle dtg sambut kitorang.. Muka bapak angkuh.. Dia tanya "Ni datang untuk apa ye?" Pelik kan soalan? Then dia cakap.. 'Ni Yati yang minta reservation kan?" "KENAPA I CALL SAMPAI 8 KALI YOU TAK ANGKAT? BUT SOMEHOW NASIB ADA SEAT" kuat gila nada suara ko bai.. BAPAK biadap... Bapak dia tak ajar cakap dgn org tua kot..

Macam ni ke layan customer? Some more customer ko ni tua dol.. Kalau ada problem settle in ethical way.. Mak aku pun lembut hati orangnya.. Mak aku kata nevermind.. But I know.. Deep in her heart she's totally embarassed and sad.. Aku minta mamat sial tu mati accident je..

Mak aku kata dtg restaurant tu pada dasarnya kerana tu restaurant Melayu.. Tapi mcm ni layanan yang diberi kat restaurant MELAYU? Gila Kampung!!!

So kepada blogger yang baca blog nih.. Dah tak payah pi restaurant tu.. Buat sial je.. Me and my whole family members dah blacklist restaurant tu... Congratulations!!! Hidup Melayu!! Buatlah business mcm ni lagi.. EXPERT habis..

Dah la makanan tak sedap.. Seriously.. Seoul Garden (Syarikat Singapura) punya layanan dan makan 10 kali lagi sedap & best dari restaurant hampeh ni...
Kat Seoul Garden ada lebih dari 5 jenis marinade untuk ayam yang boleh diplih tambah mengikut kesukaan.. Untuk marinade daging pulak ada 3 jenis.. Seafood pun ada.. yang kat Sabak ni ada udang galah.. Tapi first come first serve.. Abis je dia tak tambah.. Apa punya buffet mcm ni..? Aiskrim pun tak tambah.. Dah le sekali sesi buffet ada 2 aiskrim je.. Ka Seoul Garden ada 6 jenis aiskrim yang sedap.. Variety gila..

Ni gambar2 kat restaurant hampeh tu untuk korang amik iktibar...

Atas: Gambar aku dgn kakak ipar aku time balik

(Lagi puas hati amik gambar background restaurant lain)

Bawah: Gambar adik, kak ipar & sedara aku)

Atas: Lepas makanan dipanggang, sisa makanan hangus dan mengeluarkan bau yang busuk. Makanan yang dipanggang akan terasa sedikit pahit dan pelik..

Jadi.. renung-renungkan dan selamat beramal...

1 comment:

Moses Mouse said...

dude, aku hehari lalu depan restaurant ni kat tepi MRR2 tu, penah gak nak try, tapi xda masa je. Thanx sebab inform ni restoran jenis fuck up.